Intra day grafiek aandeel Aperam
AEX opties
Home Opties Aperam Call opties Aperam Put Opties Aperam Dividend Aperam
Laatste Koers aandeel
Aperam:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Beleggen in opties
opties

opties Aperam


Jaargrafiek Aperam

Grafiek Aperam


Aperam: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen Aperam zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Aperam te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Aperam te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties Aperam?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel Aperam wordt verwacht. In plaats van de aandelen Aperam te kopen, koopt u de call opties Aperam. Vanwege de hefboom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. Het risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties Aperam?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel Aperam wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalAperam. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen Aperam niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie Aperam schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen Aperam te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.
Toevoegen aan favorieten