Intra day grafiek aandeel Postnl
Postnl opties
Home Opties Postnl Call opties Postnl Put Opties Postnl Dividend Postnl
Laatste Koers
Postnl:


Opties Basis Call opties Put opties Optie Aandelen Expiratie opties
opties

Aandelen Opties Postnl


Jaargrafiek PostNL

Grafiek Postnl


PostNL: Dividend, Bedrijfsresultaten, Nieuws, Agenda


Op de aandelen Postnl zijn geen futures, maar wel call opties en put opties.

Een optie is het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Postnl te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wat is een call optie en een put optie?
Het recht, en niet de plicht, om een onderliggende waarde van bijvoorbeeld een aandeel Postnl te kopen (call) of verkopen (put) tegen een prijs die vooraf is afgesproken (uitoefenprijs) gedurende een bepaalde periode.

Wanneer koopt u call opties Postnl?
Een call optie wordt gekocht als er een koersstijging van het aandeel Postnl wordt verwacht. In plaats van de aandelen Postnl te kopen, koopt u de caloom zal uw winst aanzienlijk hoger uitvallen dan wanneer u de aandelen koopt. De risico is natuurlijk ook hoger.

Wanneer koopt u put opties Postnl?
Een putoptie wordt gekocht indien een koersdaling van het aandeel Postnl wordt verwacht of het aandelenbezit beschermd moet worden tegen koersdalPostnl. In het laatste geval wil een aandelenbezitter zijn aandelen Postnl niet verkopen. maar beschermd zijn aandelen door winst te maken op de put opties indien de koers daalt.

Wanneer een optie Postnl schrijven?
Het kan interessant zijn om in plaats van aandelen Postnl te kopen, hierop opties te schrijven en/of te verkopen. Het “schrijven”, ook wel verkopen van opties, is niet zonder risico. U krijgt namelijk een leveringsplicht. Daarvoor dient u ook een margin achter de hand te hebben.
Toevoegen aan favorieten